SITI SYAZWANI ZAINUDDIN PUNYA BLOG

Followers

Tuesday, May 10, 2011

lu langsi lu mati

alohaa...!!!

meh sini tengok citer baru kat pawangan...
citer ni lahh....

tq encik google

nampak macam filem ala-ala gengster kan...korang penah tengok tak the making filem ni...
mula-mula ingatkan filem aksi ganas...
rupa-rupanya filem aksi komedi la...
agak melucukan jugak la citer filem ni....
kalau korang tengok the making dia mesti korang tahu kan....
filem arahan farid kamil ni memang mantap la...
len dari yang len la...
aksi gengster yang xbape nak gengster....heheheheee....

citer ni mengesahkan seorang penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di sekitar Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap ini terdiri daripada tiga kaum iaitu Melayu, Cina dan India yang selalu bergaduh selepas berlakunya sesuatu kes pembunuhan.
ASP Shariff akhirnya berjaya mengesan seorang pembunuh upahan bernama Tumulak yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap itu.ASP Shariff yang ditugaskan membanteras pergerakan kongsi gelap ini berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam usahanya. Dia juga diugut apabila anak dan isterinya diculik.
pelakon filem ni terdiri daripada pelakon-pelakon yang hebat jugak la....ala korang mesti kenal la kan..sapa lagi kalau x bukan shaheizy sam...yang baru menang anugerah bintang popular tu....dia best kan....kalau tak best tak da lah orang undi dia menang ABPBH tu kan....pelakon yang lain seperti PUTERI MARDIANA, YANA SHAMSUDIN,BRONT PALARE...seronok je bila tengok the making filem tu...rasa xrugi la kalau korang pi tengok citer ni...
ape-ape pun..harap korang hepy bile korang pi tengok citer-citer keluaran malaysia ni...ape yang penting kita enjoy dulu... 
:)
-----------------------------------


Lovely From ,


si gadis april



2 comments:

  1. mcm besh je kan...
    jom tgk...




    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. jom..jom..pakat ramai-ramai pi tgk ye.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...