SITI SYAZWANI ZAINUDDIN PUNYA BLOG

Followers

Friday, April 29, 2011

BIRTHDAY GIRL...




I'M THEE BIRTHDAY GIRL.....
SWEET 23......  
30 APRIL..
:)

WISH UNTUK DIRI SENDIRI PULAK...
tak salah kan kalau kite wish untuk diri sendiri....
---------------------------






Lovely From ,

aku bersyukur padamu YA ALLAH....

ASSALAMUALAIKUM...

hari ni genap umur aku 23tahun...aku bersyukur pada mu ya allah...kerana memberi peluang aku hidup di atas mukabumi mu ini ya allah....
aku bersyukur...syukur ku hanya padamu ya allah...engkaulah yang maha pengasih lagi maha penyayang...
aku bersyukur kerana engkau kurniakan aku sebuah kehiduapan yang teramat indah..sebuah kehidupan yang wajib engkau kurniakan pada setiap umatmu...

aku bersyukur kerana engkau kurniakan ayah dan mak yang amat menyayangi aku...
yang telah menjaga aku selama 23 tahun...

mak ayah...
wani nak ucapkan setinggi-tinggi terima kasih kerana menjaga dan menyayangi wani..
sanggup menjaga anakmu yang nakal ni...
sanggup melayan karenah anak mu ni...
sanggup berkorban untuk membesarkan anak mi ni...
segala kesanggupan dan pengorbanan mak dan ayah memang wani xdapat nak balas...
wani hanya mampu menjaga dan membahagiakan mak dan ayah sehinnga ke akhir hayat wani...

mak ayah...
wani doakan mak dan ayah diberikan kesihatan yang baik..sebab mak ngn ayah kena jaga wani lagi..
wani masih lagi tanggungjawab mak dan ayah lagi...
besa la belum berkahwin lagi kan..
nanti bila dh kawin tanggungjawab suami pulak untuk jaga wani..hehehee..
gatai pulak nak kawin nooooo..... :)

kepada abang..kakak..dan adikku..
aku sayang ampa semua....walaupun kita selalu gaduh..tapi kita tetap adik beradik kan..
bukan namanya adik beradik kalau tak penah bergaduh kan...
terima kasih kerana menjadi abang..kakak..dan adik aku...
tanpa ampa aku tak kawan la...

sempena besday aku ni..aku ada dapat panggilan percuma..tapi tak taw la nak kol sapa...
nanti kalau kol mengangu depa nak tidur pulak kan..
eermmmmm...
sayang pulak kalau x guna..
dah la free 1 hari je...
kena fikir dulu nak kol sapa malam ni...
ni first time aku tidur lambat..kalau x kul 10.30 dh tidur dah...
mata tak ngantuk pulak malam ni...

sudah 23 tahun aku belajar hidup...banyak perkara yang aku pelajari...
tentang kehidupan...banyak yang aku sedar...bahawa hidup ni bukan selamanya..
aku akan tetap pergi bila tiba masa aku nanti....
cuma yang aku takut..adakah aku ni insan yang sempurna...

ya allah...
aku pohon padamu..engkau ampunkan lah segala dosa-dosa ku...
sememangnya aku ini hamba mu yang lemah...
engkau jadikanlah aku insan yang sentiasa tahu akan kelemahan dirinya..sentiasa tahu bersyukur dengan kehidupannya....engkau jadikanlah aku umat mu yang sentiasa patuh dengan arahanmu...
hanya padamu aku berserah segalanya ya allah....

aku amat bersyukur dengan kehidupan yang engkau telah kurniakan kepadaku 
YA ALLAH......







Lovely From ,

Monday, April 11, 2011

banana cupcake

ASSALAMUALAIKUM...

seronok petang kelmarin boleh buat banana cupcake...
saja nak menghabiskan pisang yang ada kat rumah tu...
lagipun seronok la buat kek..
saya paling suka buat kek...belajar dari my mak la...
dia pun pandai buat kek...
kalau nak buat kek cari buku resepi my mak la..dia banyak resepi..pastu resepi ala-ala tradisional gitu..
ehehheeee....
ni saya nak share dengan korang la rupa "BANANA CUPCAKE"
-
-
-
-
-

ini lah rupa sebelum dibako....


ni pulak time dok tengah bako dalam areven


selepas beberapa minit dibako ini rupanya banana cupcake saya...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



amacam nampak sedap x....yummmy...... ;)

thanks to my mak la..dia yang ajarkan kek ni..
yang special nya pasal kek ni ialah dia x menggunakan butter..tapi menggunakan minyak...
teramat lah senang...sekejap ja buat kek ni...
semua dh siap..leh la bawak pi office..member kat ofis yang sememang nya mereka suka makan..
nak masak cheq x reti..kalau buat kek or kuih or anything else boleh la..
kalau masak soryyyyyyy.... 

 :)









Friday, April 8, 2011

hepy besday mak

hepy besday mak....

tanggal 09 april...hari lahir my mak...
mak lahir bulan 4..anak dia ni pun lahir bulan 4 gak...
mak 09.04.......
saya 30.04.......

ramai yang kata saya ni anak mak..
sememangnya saya ni anak my mak la..
xkan anak orang len pulak kan..
heheheee...

mereka berkata sebegitu bukan apa...
masa my mak muda-muda dulu saya ni sebijik macam dia...
cuma dulu yang len mak saya rambut dia panjang..
saya rambut pendek..tapi sekarang rambut saya dah panjang..
my mak pulak yang rimas suruh saya ni potong my rambut...
sayang la mak nak potong..
nanti jelah anak mak ni potong..

sempurna di bulan april ni...ramai pulak yang lahir sama bulan ngan saya...mereka ialah :-

 kawan saya..

kawan ayah saya..

abang angkat saya...

kakak yang tak brpa nak terangkat saya..dia dulu awek abang angkat saya...

and the last one...
-
-
-
-
-
-
ex boyfriend saya... 
p/s: xpasti dh break ke belum..coz kitaorang dh lost contact..sekarang ni je terjumpa balik dalam facebook...
I MISS U MY DEAR.....

sebab itulah bulan april bulan segalanya bagi saya..

APRIL OH..APRIL...

migrain ku datang kembali....aduss..!!

ALOHA....

bila bercakap pasai migrain..aku salah seorang daripada mangsanya...
first time dapat migrain time aku form 1..
besa la duk asrama...banyak benda nak kena fikir...
rinda kat famli la..
maklumlah first time kena duk asrama..

migrain..oh migrain,....

penyakit yang amat menyakitkan kepala otak aku ni...disebabkan migrain aku kena la pakai spek mata sepanjang masa..kecuali mandi..sembahyang...and tido ja yang aku xpakai spek..

boleh dikatakan hidup aku ni kalau xpakai spek...gelaplah dunia..
dah la rabun...kalau xpakai spek mata aku yang cun ni mesti pening kepala...

aku x boleh berenggang lansung la dengan spek mata aku ni...

migrain..oh..migrain...

bila la kau nak pergi meninggalkan aku ye...aku xtahan la menanggung sakit yang teramat sangat ni...tolong lah migrain..pergi dari hidupku ni...
(ehhh..cakap macam putus cinta ngn boypriend pulak kan..heheheee...)

migrain..oh..migrain...

bila kau menyerang kepala ku ni..aku langsung xleh nak buat keja aku yang berlambak ni...
bukan nya kau nak tolong...
tolong menambahkan sakit aku ni ada la.

migrain..oh..migrain..

ada x sesiapa yang tahu nak mengubati penyakit migrain ni...hanya bergantung pada ubat xleh gak..makan ubat kejap ja sakit tu hilang..
kalau boleh aku nak dia hilang terus dari hidup aku ni....


migrain... ohh... migrain..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...