SITI SYAZWANI ZAINUDDIN PUNYA BLOG

Followers

Tuesday, March 29, 2011

sakit hati sungguh laaa...!!

ASSALAMUALAIKUM.....

apa yang buat saya sakit hati sangat....
nak taw dak..??
begini ceritanya.........
pada suatu petang yang menunggu hujan yang bakal turun...
punya baik kita dok bawak keta...
mai lah sebijik kereta ni...kalau tak silap maybe HILUX....
taw la dia tu nak laju..tapi berpada la bawak keta time selekoh...
nasib baik x selisih dengan dia...sakit hati gila masa tu...nasib time tu perasan dia dok dekat ngn kita...
taw la dia tu laju..tapi kena gak tengok kiri kanan...
pemandu yang x perihatin dengan orang  len macam tu la..
ikut dan dia ja...

gila..gila...dan gila....

dok ingat ja no keta dia..

PHS 747

...benggong punya keta....dah la sekarang ni tiap-tiap petang dok hujan..nasib masa tu x hujan...
kalau kena la time tu xtaw la nak kata apa...

tolong la hormat kepada driver-driver yang len sama 
okeyyyyyyyy..!!!

Tuesday, March 22, 2011

aduhai..busy..busy...busy...and...ZzzzZzzz..........!!

sawadikap...



minggu ni ialah minggu yang paling busy buat aku...semua nak kena settle sorang-sorang...
eeeerrrrmmmm...!!!
mana la kena isi borang la..mana nak kena buat payment kat orang la...sampai nak bukak blog pun xsempat..huhuhuuuu....sibuk mengalahkan perdana menteri la katakan...hahahaaaa...tapi pm punya kerja lagi la payah kan...
semua kerja mesti disettlekan dalam minggu ni gak...punyalah bz sampai breakfast pun xdan nak makan...
terus makan lunch ja...so kalau digabungkan breakfast dengan lunch jadilah BRUNCH...hahahaaa...
tulah satu ayat yang direka oleh rakan-rakan ofisku yang berada di bawah ofisku..maklumlah ofis ada 2 aku dok atas depa dok bawah....kalau boring tahap gila..aku mesti turun bawah..dok kacau depa..hahhaaaa...

aduhai..kerja-kerja.....

tq mr. g

so...that's all for today...
continue my work.


Saturday, March 19, 2011

syukur..alhamdulillah...

Terasa pulak nak update belog ni...maklumlah cbuk..xsempat pulak nak update belog...
syukur alhamdulillah...18 mac 2011 selamat sudah kenduri arwah utk maktok yg telah tiada...
kerinduan yang teramat sangat kat dia...rasa mcm sat ja dia dah xda...
segala nya sudah selamat dijalankan...

semoga arwah tenang berada di sana..bersama golongan orang yang beriman...
kami di sini sentiasa mendoakan maktok dan sentiasa merinduimu walaupun maktok xdak di sisi kami...
al fatihah.....

hari ni bermula nya kerja yang banyak untuk aku buat...dah la keja kena wt sorang-sorang...
xdak assistant nak tolong....makkkkk...tolong....pening-pening....
mana 1 keja aku nak buat dulu nihhhh...semua penting-penting...yang paling penting nak kena renew lesen office...dah la first time nak kena buat ni...time mcmni la banyak borang pulak nak kena isi...
time aku free xdak pulak nak kena buat....semua mai bergolek-golek...meja aku ni pun dah macam tongkang pecah...suma dok lembak atas meja ja...
aaarrrggggghhhhhhhhhhhhhhh...!!!! pening la macam ni...

tengkiu mr. g

ada x sapa-sapa leh tolong saya...............
please help me....!!!

tengkiu mr. g


tengkiu mr. g

Monday, March 14, 2011

alahai cuti sekolah....!!

assalamualaikum....

tengkiu mr. g


bila cakap pasal cuti sekolah mesti semua budak-budak sekolah syok kan. teringat pulak masa aku sekolah dulu..syok pulak bila fikirkan pasal sekolah...kalau dulu masa sekolah selalu cakap bila la sekolah aku ni nak habis...besa la malas nak pi sekolah..
tapi kalau sekarang rindu pulak nak pi sekolah..nak jumpa kawan-kawan..nak jumpa cikgu...eerrrmmm kan best kalau boleh diputarkan masa balik..nak aja aku belajaq lek-lok..xmau men-men...huhuhuuu...
tapi semua tu xleh nak diputarkan balik....

kalau time cuti sekolah..aku lah orang yang paling suka sekali...
bukan pa pun..saja nak rehat..xmau nak tengok buku...nak bangun tidoq lambat..heheheee...
maklumlah kalau cuti sekolah boleh pi jalan-jalan ngan famli...
pastu de pulak citer yang best kat tv...
bukan senang nak tengok tv..kalau time sekolah malam-malam kena stdy...
buat keja sekolah..kalau x buat conform kena marah ngan cikgu kat sekolah....

aku dulu sekolah kat sek men khir johari...kat sungai petani...
aku sekolah kat situ dari form 4 sampai form 5..aku ambik kelas sastera je...
x macam budak len yang pandai-pandai tu depa ambik kelas sains...
walaupun kelas sastera bukannya kita xleh berjaya kan...jangan pandang budak kelas sastera ni
sebelah mata ja taw...boleh gak berjaya dalam hidup...

alahai cuti sekolah...kalau cuti sekolah mesti akan dapat banyak homework kan...
time cuti sekolah ni la cikgu-cikgu nak bagi punya banyak homework kan...
eerrrrmmmmmmmmmmmm..mau x mau kena buat gak kan....

tengkiu mr. g

a'ah 1 lagi kalau dah time cuti sekolah mesti mak ayah kita xmau kita buang masa ja kan..
macam-macam depa pikir nak buat kat kita...
kalau kita bila dah cuti mesti nak enjoy nak lepak-lepak kan...
tapi conform xleh nye kalau mak ayah kita dah plan untuk kita masa cuti sekolah....

tengkiu mr. g

tu semua kengan masa sekolah..sekarang aku dah keja..xleh la nak ikut macam budak-budak sekolah...
kena la keja..kena memikul tanggungjawab menjaga company my ayah....
mau xmau kena gak la keja ngan dia kan...tapi ok pe keja ngan my ayah..
bukan keja free je taw..dapat gaji pulak tu..leh la bulan-bulan simpan duit...
bukan apa untuk masa depan gak kan...aku ni belajaq pun boleh la tahan...kalau nak sambung stdy tu boleh lagi..tapi kecian pulak kat my ayah...xdak sapa nak tolong dia...
alhamdulillah sampai sekarang dah nak masuk 2 thun dah aku keja ngn dia...
syukur sangat-sangat dapat bekerja kat sini...boleh la belajaq cikit-ckit pasai company..
pasai kontraktor ni...maklumlah sepatah haram pun aku xtaw...so kena la belajaq kan...
xrugi pun kalau kita belajaq kan...sekurang-kurangnya da pengalaman aku bekerja...
pengalaman aku berkomunikasi ngan orang...

so....manfaat kan lah cuti sekolah anda...bertanggungjawablah kepada kerja anda sekalian...
oklah sampai sini aku punya story...
ariyosss amigossss.....
see yeeeahhh....!! 
.................................







Friday, March 11, 2011

bila tsunami melanda.....

salam,,,,

lama plak x update belog ni...sbb xdak story ni citer...korang de tgk berita x...ala pasal jepun dilanda TSUNAMI...
masya allah..dasyat sungguh malapetaka ni kan...dalam sekelip mata habis suma dilanda...
kejadian yg x kita duga nk jadi...
takut bila tengok kejadian mcm tu kan..tp kita xdak kuasa nk menghalang dari terjadi...
hari ni suma paper dok cerita pasal jepun dilanda tsunami...gempa yg begitu kuat sekali telah menyebabkan berlakunya tsunami tu...
bila bercakap pasal tsunami teringat pulak ngn tarikh ni...26 disember ...
eehhh..x ingat pulak tahun bape tsunami melanda malaysia...heheheee...sori eekkk...

takut bila fikirkan pasai tsunami ni...ia lah takut jadi balik kat negara kita ni...walaupun dalam sekelip mata saja berlaku..tapi akibat dari tsunami tu akan menyebabkan banyak yg terkorban..banyak yang kerugian dan kehilangan orang yang tersayang,....bila dok cerita pasal tsunami ni...aku penah melawat tempat yang terkena tsunami yang agak teruk gak la..
tempat yang aku pi tu kat phuket, thailand....tempat tu kan menjadi tumpuan orang2 mat saleh berjemur...
memang patut la ramai yang terkorban...sebab sepanjang pantai tu ramai mat saleh dok bersantai...
walaupun terkena tsunami phuket tetap menjadi pilihan warga mat2 saleh ni...
sekarang phuket terutamanya berdekatan dengan pantai telah maju berbanding sebelum kejadian...

sekarang tsunami telah melanda jepun pulak...cuba korang tengok gamba ni...

tengkiu mr. G

dan ni
tengkiu mr. G

MASHA ALLAH....sampai begitu sekali ombak yang menghempas rumah-rumah yang berada di sekitar pantai tu....ni satu lagi pic yang nak dikongsikan dengan korang...

cuba tengok nie.....

tengkiu mr. G

tengok lah putaran air laut tu...takutnya...korang nampak x ada kapal yang cuba melawan putaran air tu...
cuba kita fikir dapat x dia selamatkan diri dari putaran air tu...fikir-fikirkanlah...

lastly......

marilah kita renungkan bersama-sama betapa bertuahnya kita berada di bumi malaysia...
jauh dari bencana alam...jauh dari sebarang rusuhan dan bermacam-macam lagi...
so...hargailah negara kita...
bak kata pepatah Prof. Ezi Haji Ali....
"RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL"
bye..bye..bye....!!! :)





Friday, March 4, 2011

assalamualaikum..hai..hai...hai..
 
selamat berhujung minggu...xde aktiviti utk dibuat hujung minggu ni...
tapi pagi tadi selamat sudah proses membuat kek...
bukan cupcake yang dijadualkan..tapi aku buat kek aidilfitri...mcm best je kan nama kek ni..
hehehheeee...ni kali kedua aku buat kek aidilfitri nih...
kek kali ni kau buat dlm 2 wrna...my favorite colour iaitu pink...
agak kecewa gak la sbb kek aku x bpe nk cantik..
suhu aven terlebih kuat plak..
hhuuurrrrmmmm...walaupun x cantik...
at least sedap...cantik, lembut dan sedap..
yummmmyyy...!!
esok boleh bawak pi ofis...bagi kawan2 aku makan...mereka suma sememangnya suka makan..
macam aku gak la..eheheee...
selamat menikmati kek utk petang yang indah ini....

Thursday, March 3, 2011

teringin nk buat cupcake

ASSALAMUALAIKUM......
Besok hari Jumaat...hari jumaat hari penghulu segala hari...esok tugas aku macam biasa..di hujung mggu aku akan mulakan aktiviti mengemas rumahku...bak kata pepatah "RUMAHKU SYURGAKU"...itu lah tugas aku setelah bangun pagi..makan pagi..
Untuk esok aku xdak perancangan lagi...mak ayah aku nak pi kl..maybe aku x ikut...
Aku sekarang tengah bersedih..coz ayah aku x bertegur sapa ngn aku...
tp aku taw mgkin juga salah aku..mmg patut aku dimarahi..
Aku nak lupakan pasal tu...
Aku dah pikiaq apa benda aku nak buat esok..
perkara yang paling aku suka buat ialah membuat kek..xkira apa jenis kek..
first thing aku nak buat CUPCAKE...
walaupun x seterer orang len..tp bolehlah buat ckit2..
semua barang dah ada..cuma sekarang just nk buat je...
INSYALLAH...cupcake aku akn dapat disiapkan..
Okkayy..that's all for tonight....!!!

Wednesday, March 2, 2011

site visit

assalamualaikum..

hari ni hari yg agak menyeronokan dan hari yg meletihkan..pagi2 dh kena pi site visit...perkara yg paling malas nk lakukan ialah pergi site visit...eerrmmmm..dah xdak org kena gak lah pi jgak..tp hari ni leh pi jln2...bukann senang time keja boleh pi jalan kan...heheheee....nasib baik lah site visit tadi sekejap ja...kalaulah lama...aarrgghhh confom xleh tahan punyalah...dah la lambat..pastu kena panas..maklumlah dekat tengahari...
so that all for today...!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...